Γιάννης Κουτσούκος

Δεκέμβριος 5, 2010

Που οφείλεται ο καταποντισμός της Ν.Δ στους δήμους και η απώλεια της περιφέρειας στην Κορινθία.

Filed under: Αυτοδιοίκηση,Διαφθορά,Πολιτική — Γιάννης Κουτσούκος @ 9:33 μμ

Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους- λένε πολιτικοί αναλυτές στη Κορινθία -,δηλαδή ποιός είναι ο σπουδαιότερος λόγος που  η Ν.Δ έχασε δήμους και περιφέρεια στο νομό μας.

Μερκοί έξυπνοι υποψήφιοι του συνδιασμού για  την περιφέρεια της Ν.Δ  στην Κορινθία συνεργάσθηκαν την πρώτη Κυριακή με ορισμένους υποψηφίους των  δημοτικών  συνδιασμων του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες περιοχές του νομού για αμοιβαία ανταλλαγή ψήφων μόνο μεταξύ των- χωρίς αυτό να το γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι  της Ν.Δ.που δεν ήσαν μέσα στο κόλπο αυτό -.

Αποτέλεσμα ήταν όσοι έπαιξαν στο-γνωστό και από παληά- κόλπο αυτό της υπόγειας συνεργασίας να πάρουν σταυρούς και από τα δύο κόμματα,αφού οι ίδιο έδωσαν σταυρούς στο αντίπαλο κόμμα. .Οι υπόλοιποι εκτός παιχνιδιού άντλησαν ψήφους μόνο από μερίδα του κόμματος των και μερικών φίλων των και φυσικά έχασαν.

Την δεύτερη Κυριακή όμως όσοι από τους δημοτικούς συνδιασμούς  της Ν.Δ έχασαν λόγω του πιο πάνω συντροφικού κόλπου κατάλαβαν το κόλπο που παίχτηκε εις βάρος των, αισθάνθηκαν προδομένοι από τους ίδιους τους υποψηφίους της παράταξης των για την περιφέρεια- δηλαδή της Ν.Δ- και για εκδίκηση  πολλοί από αυτούς ψήφισαν  -φυσικό επακόλουθο ενός έντιμου μη κορόιδου-Τατούλη στην περιφέρεια και στους δήμους ψήφισαν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ή ανεξάρτητους,οπωσδήποτε όχι τον υποψήφιο της Ν.Δ.

Ετσι η ιδιοτέλεια και ο πολιτικός αμοραλισμός ορισμένων  υποψηφίων για την περιφέρειας της Ν.Δ στο νομό μας οδήγησε  σε πρωτοφανή φιάσκο  την Ν.Δ,δηλαδή έχασε όλους τους δήμους στην Κορινθία- πλην ενός -αλλά  έχασε και την περιφέρεια στην Κορινθία, παρότι την είχε κερδίσει την πρώτη Κυριακή

Ετσι έχασαν και αυτοί που έπαιξαν το κόλπο την πρώτη Κυριακή.Το ΠΑΣΟΚ φυσικά βγήκε κερδισμένο.

Το γνωστό δραματικό σύνθημα που εκτοξεύθηκε από υποψήφιο δήμαρχο μετά την πρώτη Κυριακή «Όλοι μαζί θα νικήσουμε, ή όλοι μαζί θα πέσουμε, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Ποιός λοιπόν φταίει γιατί η Ν.Δ έπαθε τόση πανωλεθρία στους Δήμους της Κορινθίας και γιατί  έχασε και την περιφέρεια το καταλαβαίνει και ο πιο αδαής πολιτικά.Πάντως όχι αυτοί που δεν έπαιξαν στο κόλπο,αλλά ούτε και ο βουλευτής του νομού-που θέλησαν να του φορτώσουν έντεχνα με διάφορα παπαγαλάκια την αποτυχία τους-. Αλλά δεν φταίνε φυσικά ούτε και οι απλοί ψηφοφόροι που έχουν αηδιάσει κάθε φορά που παίζονται τέτοια προεκλογικά τερτίπια πολιτικού μακιαβελισμού και βάναυσης προσωπικής ιδιοτέλειας όσων άσκησαν διοίκηση τα τελευταία χρόνια και προσπάθησαν να επανεκλεγούν όχι με  τα έργα τους, αλλά με τέτοια τερτίπια εις βάρος των πολιτικών τους συντρόφων.

Προσωπικά διατηρώ ορισμένες επιφυλάξεις για τις πιο πάνω αναλύσεις πολιτικών παρατηρητών.

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: