Γιάννης Κουτσούκος

Νοέμβριος 17, 2010

Μυστικές συνεργασίες για ψηφοθηρία ή απλώς ανυπόστατες φήμες?

Filed under: Αυτοδιοίκηση,Διαφθορά,Πολιτική — Γιάννης Κουτσούκος @ 10:43 μμ

Εντονες φήμες κυκλοφορούν στην Κόρινθο ότι δυστυχώς την πρώτη Κυριακή δεν έλειψαν και αυτή την φορά οι υπόγειες και μυστικές συμφωνίες και συνεργασίες μεταξύ προσώπων υποψηφίων ή   ακόμη και συνδυασμών διαφορετικών όμως κομμάτων με ανταλλαγή ψήφων μεταξύ υποψηφίων περιφέρειας και δήμων.

Δηλαδή- κατόπιν μυστικής συμφωνίας- ένας συνδυασμός δήμου ή ένας υποψήφιος του άλφα κόμματος ψήφισε τον αντίθετο συνδυασμό περιφέρειας ή υποψήφιο του βήτα κόμματος -στην ίδια εκλογική περιφέρεια- και όχι τον συνδυασμό της περιφέρειας του κόμματος του .Και το αντίστροφο.

Ετσι και οι δύο συνεργαζόμενες με μυστικές συμφωνίες πλευρές αύξησαν την πρώτη Κυριακή ανεξήγητα τα ποσοστά τους προδίδοντας την κομματική τους παράταξη- και κόντρα στην επίσημη κομματική γραμμή που τους υποστήριζε-  και οι υπόλοιποι μη πονηροί υποψήφιοι ψάχνονται ακόμη  να βρούν γιατί χάσανε.

Παράλληλα ακυρώνεται πρός ίδιον όφελος με αυτό τον τρόπο η κηδεμονία των κομμάτων από τους ίδιους τους υποψηφίους των και μάλλιστα  ινκόγκνιτο,(δηλαδή με μυστικοπάθεια).Δηλαδή μιλάμε για ένα πολιτικό αμοραλισμό πρώτου μεγέθους και για μία πολιτική υποκρισίας  πολιτικού συμφέροντος και προσωπικής ιδιοτέλειας

Η συνταγή αυτή δεν είναι τωρινή-αλλά ούτε βέβαια μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη-προκύπτει δε μόνο από τις πολιτικές αναλύσεις των αποτελεσμάτων, τις αριθμητικές συγκρίσεις  και την αναδρομή σε συμπεριφορές προσώπων στις τελευταίες δεκαετίες σε παρόμοιες εκλογές.

Πάντως η αντίδραση όσων εντίμων υποψηφίων έχασαν  τις ςκλογές- επειδή δεν ήσαν μέσα στο πιο πάνω παιχνίδι και ένιωσαν   πισώπλατα  προδομένοι  από στελέχη του ίδιου του κόμματος των – ήταν άμεση.Την δεύτυερη Κυριακή- σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές- δεν ξαναψήφησαν πάλι αυτούς που τους πρόδωσαν την πρώτη Κυριακή, αλλά τον συνδιασμό του Τατούλη.

Ετσι εξηγείται η πρωτιά του τέως υφυπουργού της Ν.Δ στην Κορινθία την δεύτερη Κυριακή αλλά και ο καταποντισμός της Ν.Δ στους Δήμους της Κορινθίας.

Οποιος δηλαδή ανοίγει τον λάκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα

Ή με άλλα λόγια όποιος έχασε ψάχνει για ψίλους στα άχυρα.

Ή και  με πιο  άλλα λόγια ακόμη  ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι.

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: