Γιάννης Κουτσούκος

Νοέμβριος 13, 2009

Στη ΝΔ κερδίζει, όποιος κατάλαβε το μήνυμα της πρόσφατης ήττας

Filed under: Πολιτική — Γιάννης Κουτσούκος @ 11:19 μμ

nd_3diekdikites Το μήνυμα της πρόσφατης μεγάλης ήττας της ΝΔ, το οποίο μεταφράζεται πολιτικά σε πρόθεση ή μη των υποψηφίων αρχηγών για  το άνοιγμα  ή μη της παράταξης  στη βάση-τόσο σε οπαδούς, όσο και σε συμπαθούντες φίλους– θα είναι χωρίς αμφιβολία  το βαρόμετρο, που θα κρίνει τον νικητή αρχηγό στη ΝΔ.

Η αποδοχή τελικά της διαδικασίας  εκλογής του νέου αρχηγού από τα μέλη του κόμματος αποδείχτηκε ως δύσκολη πολιτική γέννα για μία μερίδα της παράταξης που διεκδικεί την αρχηγία, ενώ οι άλλες δύο μερίδες το πρότειναν και σχεδόν το επέβαλλαν με αριστοτεχνικό τρόπο.

Τελικά φάνηκε καθαρά από την πορεία των γεγονότων ότι δεν ήταν στις προθέσεις αυτών που εκφράστηκαν αρχικά για την εκλογή του νέου αρχηγού μόνο από περιορισμένο αριθμό στελεχών του συνεδρίου να ανοιχθούν στο κυρίαρχο λαό και να ανοίξουν και το κόμμα στον ίδιο τον λαό. Απλώς αναγκάστηκαν  και σύρθηκαν από τις εξελίξεις.

Η ίδια αυτή μερίδα απέρριψε και τη δυνατότητα να ανοιχθεί η ΝΔ και σε φίλους, πράγμα που όπως φαίνεται επιθυμούσε και επιθυμεί η βάση της ΝΔ και μάλιστα ύστερα από μία επώδυνη και πρωτοφανή για τους οπαδούς  της συρρίκνωση και ήττα.

Ο λαός όμως  έχει μνήμη και πολιτικό αισθητήριο τέτοιο, που  μπορεί κάλλιστα να εκτιμήσει  ποιος ειλικρινά τον υπολογίζει και ποιος όχι.

Και το μέτρο, με το οποίο ο λαός θα κρίνει την έκβαση του τελικού αποτελέσματος για την εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ θα είναι ακριβώς αυτό. Δηλαδή όπως έκανε την μεγάλη έκπληξη και αποδοκίμασε πολλούς υπουργούς, τούς συνταξιοδότησε και τούς έστειλε στα σπίτια τους, έτσι ακριβώς μπορεί να αποδοκιμάσει και να  συνταξιοδοτήσει παλαιοκομματικές και ξεπερασμένες νοοτροπίες, πού στηρίζονται όχι στην ειλικρίνεια της αυτοκριτικής και στο άνοιγμα στη βάση, αλλά σε  υπολογισμούς για τον λαό χωρίς τον λαό.


Γιάννης Κουτσούκος

koutsoukos.wordpress.com

Advertisements

1 σχόλιο »

  1. poli sostos problimatismos, sigxaritiria!!

    Σχόλιο από Αμελι — Νοέμβριος 14, 2009 @ 12:24 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: