Γιάννης Κουτσούκος

Ιανουαρίου 6, 2009

Δίκτυο φυσικού αερίου σε όλο το νομό Κορινθίας.

Tον Φεβρουάριο του 2008  ο σύλλογος  μας -Μελέτης και προβολής προβλημάτων νομού Κορινθίας- είχε ζητήσει από τους αρμοδίους φορείς την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου από τους Αγίους Θεοδώρους σε όλο τον νομό Κορινθίας.  Με  ικανοποίηση ακούσαμε την πρόσφατη κυβερνητική δέσμευση του πρωθυπουργού της χώρας,  ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί. Ο σύλλογός μας έχει μελετήσει και προβάλλει στο παρελθόν αρκετά ακόμη θέματα ανάπτυξης αλλά και παράλληλης προστασίας του περιβάλλοντος που αφορούν την Κορινθία. Πιστεύουμε  ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζουν με γνώμονα πάντα τη χρυσή τομή για το συμφέρον της Κορινθίας. Θα ήταν μάλιστα ακόμη  προτιμότερο  εάν αυτό πραγματοποιείτο μέσα από ένα χωροταξικό σχεδιασμό, ο οποίος όμως θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκάδες χρόνια. Θεωρούμε λανθασμένες  για την οικονομική πρόοδο του τόπου  τις  άσκοπες και αλόγιστες ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν στο παρελθόν κορινθιακές βιομηχανίες.  Η Κορινθία έχει ανάγκη και από θέσεις εργασίας  και από οικονομική ανάπτυξη. Έτσι θεωρούμε ότι η νέα μονάδα  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 400 μεγαβάτ στους Αγίους  Θεoδώρους με πρώτη ύλη το φυσικό αέριο  θα είναι και για το περιβάλλον ηπιότερης μορφής ενέργεια, αρκεί να τηρηθούν οι ισχύουσες  σύγχρονες προδιαγραφές προστασίας του.

Advertisements

2 Σχόλια »

 1. Είναι μεγάλη κουβέντα και από τις πιο σημαντικές η ανάπτυξη και το περιβάλλον.
  Στο θέμα που θίγετε για παράδειγμα, σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου Πατρών (http://symparataxi.wordpress.com/2008/03/20/aerio/)η πρωτογενής χρήση φυσικού αερίου (απ’ ευθείας στα σπίτια) είναι αρκετά φιλική προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με τη χρήση του για παραγωγή ηλ. ενέργειας που έχει πολύ μεγάλες απώλειες και πολλούς και επικίνδυνους ρύπους.
  Αν το συγκρίνεις με το λιθάνθρακα έχει τους μισούς και με το λιγνίτη το 1/3 περίπου.
  Το κακό είναι βέβαια (και εδώ μπαίνει το θέμα του σχεδιασμού που λέτε) ότι τα εργοστάσια φ.α. μπαίνουν όπου νάναι και όσα νάναι. 10 στη Βοιωτία, σε περιοχές Natura 2000 (Λακωνία), σε αρχαιολογικούς χώρους (Χαιρώνεια) κλπ κλπ. Ένα μπάχαλο και βέβαια πάντα με γνώμονα το πού βολεύει τον επενδυτή. Χάος. Εδώ καταφέραμε με τον άναρχο σχεδιασμό να υπάρχει οικολογική αντίδραση στις ανεμογεννήτριες (!!!), με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και στον κόσμο που παρακολουθεί τα πράγματα.
  Πάντως, όσο δεν προωθούνται πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας και δεν στηρίζεται η αυτονομία και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα δημιουργούνται προβλήματα και μάλιστα άλυτα.
  ΥΓ: Στον Ασωπό Βοιωτίας, το ποτάμι των λυμάτων, τι να λένε για τα εργοστάσια και τις θέσεις εργασίας, όταν το νερό τους έχει απ’ όλα τα καλά;;

  Σχόλιο από Armonistas — Ιανουαρίου 19, 2009 @ 2:18 μμ | Απάντηση

 2. Συμφωνω με τον προλαλησαντα. Δυστυχως στην Ελλαδα, την χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας οι επιχειρηματιες κανουν οτι θελουν

  Σχόλιο από καλλυ — Μαρτίου 15, 2009 @ 5:52 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: