Γιάννης Κουτσούκος

Νοέμβριος 2, 2008

Κόρινθος S.O.S !…

Filed under: Οικολογία,Πολιτική — Γιάννης Κουτσούκος @ 5:15 μμ
Tags: , ,

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις της ALCO ένα μεγάλο ποσοστό των Κορινθίων, 61,8%, κρίνει αρνητικά τη δημοτική αρχή  στον τομέα της καθαριότητας.

Επίσης για την ποιότητα ζωής στην πόλη της Κορίνθου το 78,2% των ερωτηθέντων θεωρεί  «καθόλου» και «λίγο»  ικανοποιητική την ποιότητα ζωής και μόνο το 20,5% θεωρεί «πολύ» ικανοποιητική την ποιότητα ζωής.

Βέβαια η καθαριότητα και η ποιότητα ζωής εξαρτώνται και από τη νοοτροπία και την παιδεία των πολιτών και όχι μόνο από τη δημοτική αρχή.

Το ερώτημα είναι όμως, πως άλλοι δήμοι π.χ Ναύπλιο, Λουτράκι κτλ διατηρούν την καθαριότητα και την ποιότητα ζωής σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Μια δικαιολογία θα ήταν ότι η Κόρινθος έχει ανομοιογένεια πληθυσμού, διότι ήταν και είναι πέρασμα και συγκοινωνιακός κόμβος.

Αυτό ενδεχομένως συνετέλεσε στο να υπάρχει ένα κράμα πολιτιστικών καταβολών.  Η Κόρινθος, από ότι φαίνεται, δεν μπόρεσε να αποκτήσει συνέχεια και συνοχή στις τοπικές παραδόσεις και στα πολιτιστικά δρώμενα ή και ακόμη να δημιουργήσει ένα συμπαγή τοπικό πολιτισμό ή να κρατήσει τον παραδοσιακό τοπικό της χαρακτήρα.

Μια κάποια λύση θα ήταν οι επόμενες δημοσκοπήσεις  να επικεντρωθούν κυρίως στις μελέτες και προτάσεις κάθε υποψηφίου για την αναβάθμιση της ποιοτικής ζωής της Κορίνθου και των λοιπών προβλημάτων της και όχι μόνο στα πρόσωπα ( τα οποία εγώ προσωπικά ανεπιφύλλακτα  εκτιμώ)

» Σκοτιστήκαμε για τα πρόσωπα,-που θα έλεγε και ο Καβάφης-, εμάς μας ενδιαφέρει η πόλη»

Άραγε  διαθέτουν όσοι έχουν συμπεριληφθεί  στις δημοσκοπήσεις τέτοιες μελέτες και τέτοιες προτάσεις για την Κόρινθο, τις οποίες να μπορούν να δημοσιοποιήσουν έγκαιρα για να τις κρίνει και αυτές ο πολίτης και όχι μόνο τα πρόσωπα; Αυτό ακριβώς πιστεύω ,ότι είναι ένα S.O.S  για τήν Κόρινθο.

«Οψόμεθα, λοιπόν, εις Εμμαούς»

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: