Γιάννης Κουτσούκος

Μαΐου 30, 2008

Mερικές πρακτικές προτάσεις για τη πόλη της Κορίνθου.

Filed under: Οικολογία,Πολιτική,Χωροταξικό — Γιάννης Κουτσούκος @ 9:04 μμ
Tags: ,

Σχετικά με τις δημόσιες αντιπαραθέσεις για την αξιοποίηση της μπαζωμένης παραλίας Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο και διάφορα άλλα προβλήματα της πόλης μας, ο Γιάννης Κουτσούκος, εκπρόσωπος του συλλόγου μελέτης και προβολλής προβλημάτων νομού Κορινθίας, εξέφρασε τις πιο κάτω  απόψεις για την λύση των  προβημάτων αυτών.

1. Σχετικά με  τη μπαζωμένη παραλία στον Αγιο Νικόλαο υπήρξε και στο παρελθόν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα  ,όταν μπαζώθηκε τότε η παραλία μπροστά στο σημερινό Πανεπιστήμιο.Και τότε αμφισβήτηση τού ιδιοκτησιακού καθεστώτος και τότε οι Κασάνδρες οικοπεδοφάγοι και τότε οι διενέξεις για τις διενέξεις. Εμείς θεωρούμε  όλες  τις απόψεις καλοπροαίρετες και επικροτούμε κάθε δημόσιο διάλογο,προτείνουμε δε τα εξής.

Να γίνει -έως  ότου λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς- η δενδροφύτευση του χώρου με  τα ίδια δένδρα  που υπάρχουν στη παραλία μπροστά  στο Πανεπιστήμιο και τα οποία αντέχουν στην αλμύρα της θάλασσας  ή να καλυφθεί προσωρινά  όλη η έκταση με γκαζόν.Ετσι έχουμε και το αισθητικό,  αλλά και το πρακτικό αποτέλεσμα ,δηλαδή όταν φυσάει ο  άνεμος στον Κορινθιακό να μη μεταφέρονται οι σκόνες και τα χώματα στα σπίτια του Συνοικισμού.

2. Σύμφωνα με καταγγελίες μελών και φίλων του συλλόγου μας,αλλά και πολιτών ,στη διάβαση πεζών στο νοσοκομείο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Εκεί προτείνουμε μία υπόγεια διάβαση πεζών ή μία εναέρια γέφυρα για πεζους προκατασκευασμένη ή μη, για αποφυγή  άλλων ατυχημάτων.Eίναι γνωστή η ψυχολογία των πεζών,που τρέχουν να προλάβουν στο Νοσοκομείο κάποιο δικό τους ασθενή ετοιμοθάνατο, ή ύστερα από κάποιο έκτακτο επεισόδιο,οπότε η απροσεξία ενός οδηγού στη διάβαση μπορεί να φέρρει το μοιραίο. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προστστεύσει  σε τέτοιες περιπτώσεις άμεσα τους πολίτες της.

3. Τέλος στον υπεραστικό σταθμό λεωφορείων στον Ισθμό- σύμφωνα πάντα με καταγγελίες που φθάνουν στο σύλλογο μας-υπάρχει μία μη σύννομη κυκλοφοριακή σύνδεση ,που ενώνει τον εθνικό δρόμο με τη πλατεία του υπεραστικού σταθμού λεωφορείων. Η σύνδεση αυτή ,που στην ουσία είναι ένα πρόχειρο  αυθαίρετο γκρέμισμα του παρτεριού, που χώριζε τον σταθμό από τον εθνικό δρόμο,εγκυμωνεί άμεσα κινδύνους για θανάσιμα τροχαία ατυχήματα,δεδομένου,ότι αμέσως μετά την σύνδεση αυτή μέσα στη πλατεία του σταθμού κινούνται  όχι μόνο τα λεωφοεία νόμιμα,αλλά επίσης ανεξέλεκτα και προς τις δύο κατευθύνσεις  – και μάλλιστα πολλές φορές με μεγάλη ταχύτητα- και πολλά επιβατκά ι.χ αυτοκίνητα.Καλείτε κάθε αρμόδιος ,που εγκρίνει τις κυκλοφοριακές συνδέσεις, είτε λέγεται ΔΕΚΕ Τριπόλεως,είτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας να προλάβει τα ατυχήματα και να σώσει ανθρώπινες ζωές.

4. Η διόρθωση των πιο πάνω προβλημάτων θα ήταν μία από τις καλλίτερες  πρακτικές συμβολές  στίς επονομαζόμενες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια της Κορίνθου.

Δημοσιεύθηκε στις κορινθιακές εφημερίδες

-Πρωινή 03-06-2008

-Κορινθιακή Ημέρα 03-06-2008

-Φωνή της Κορινθίας 05-06-2008

-Εφημερίδα της Κορίνθου 06-06-2008

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: