Γιάννης Κουτσούκος

Ιανουαρίου 14, 2008

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ:ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΠΑΤΡΩΝ

Filed under: Οικολογία,Πολιτική — Γιάννης Κουτσούκος @ 2:59 μμ
Tags:

Σχετικά με το νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών ρωτήσαμε το Γιάννη Κουτσούκο, Διπλωματούχο Μηχανολόγο Μηχανικό και εκπρόσωπο του Συλλόγου Μελέτης και Προβολής των προβλημάτων του νομού Κορινθίας, ο οποίος μας είπε τα εξής:

Για το τμήμα του δρόμου αυτού μέσα στο νομό Κορινθίας,που θα αρχίσει να κατασκευάζεται αρχές του 2008,υπάρχει η εγκεκριμένη μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία είναι ευρωπαϊκών και υψηλών προδιαγραφών. Εμείς οι Κορίνθιοι- φορείς, αρμόδιοι, σύλλογοι- πρέπει να επιμείνουμε να εφαρμοστεί η μελέτη αυτή. Έτσι θα έχουμε ασφάλεια, αποσυμφόρηση και ταχύτητα. Ενδεικτικά θίγω μερικά σημεία για το θέμα αυτό:

 1. Τα 120 χιλιόμετρα του τμήματος Κορίνθου-Πατρών, να έχουν τέσσερις λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα ασφαλείας και συνολικό πλάτος τα 26,5 μέτρα.
 2. Πέρα από αυτό πρέπει να υπάρχει μελλοντική πρόβλεψη και για μια ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση, η οποία θα κατασκευαστεί μελλοντικά ανάλογα με τις ανάγκες της κυκλοφορίας.
 3. Στα δύσκολα τμήματα των περιοχών Κιάτο, Γιεληνιάτικα, Ξυλόκαστρο, Λυκοποριά και Μαύρα Λιθάρια προβλέπεται νέα χάραξη. Εκεί ζητάμε οι σήραγγες και οι κοιλαδογέφυρες να εφαρμοστούν στην πράξη, αφού ληφθούν υπ΄όψιν οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών.
 4. Στο υπάρχον δίκτυο να εγκατασταθούν αντιολισθηρά οδοστρώματα με δομικές βελτιώσεις προς αποφυγή περαιτέρω ατυχημάτων.
 5. Κυρίως όμως να οδηγηθεί η ροή των επιφανειακών υδάτων σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για να μη θρηνήσουμε και πάλι θύματα και καταστροφές, όπως στις τελευταίες πλημμύρες της Κορίνθου.
 6. Πρέπει να γνωρίζουμε, οτι στο νέο αυτό αυτοκινητόδρομο τα τέλη διοδίων θα είναι 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, δηλαδή για τη διαδρομή Κορίνθου-Πατρών τα διόδια θα είναι περίπου 5 ευρώ.

Το έργο αυτό γίνεται με τη μέθοδο της παραχώρησης με συμμετοχή του κράτους κατά 20% και του παραχωρησιούχου κατά 80%. Στις υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου θα περιλαμβάνονται και η λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου σύμφωνα με τη Σύμβαση αλλά και την είσπραξη των διοδίων.

Η σύμβαση παραχώρησης περιλαμβάνει την κατασκυή του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα συνολικού κόστους 2,8 δις ευρώ,δηλαδή μιλάμε για έργο μαμούθ

Ο Γιάννης Κουτσούκος έχει έντονη, συστηματική και συνεχή παρουσία στα προβλήματα του νομού Κορινθίας.

—————————————————————————

Η Συνέτευξη αυτή δημοσιεύθηκε στις κορινθιακές εφημερίδες:

Κορινθιακή Ημέρα στις 16-01-2008

Σήμερα στις 17-01-2008

Ο Ρεπόρτερ της Κορινθίας στις 18-01-2008

Advertisements

1 σχόλιο »

 1. Τυχαία έπεσα στο Blog σου .
  Προσπάθειες σαν και την δικιά σου πρέπει να γίνονται παραδείγματα σε πολλούς φίλους στην Κορινθία μας

  Σχόλιο από politis-gr — Ιανουαρίου 14, 2008 @ 6:51 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: