Γιάννης Κουτσούκος

Δεκέμβριος 26, 2007

Εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης για τις καμένες περιοχές

Filed under: Οικολογία — Γιάννης Κουτσούκος @ 2:33 μμ
Tags: , ,

Όπως μας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του νεοσύστατου συλλόγου ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. Γιάννης Κουτσούκος μέλη και φίλοι του Συλλόγου είναι πρόθυμοι να συμβάλουν σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες αρχές οι ίδιοι κατά ομάδες εθελοντικά στην περιφρούρηση των ορίων των πυρόπληκτων περιοχών στην Κορινθία. Οι περιοχές αυτές πρέπει να γίνουν πάλι δάσος και όχι «φιλέτα» για τους ιδιοτελείς καιροσκόπους.
Υπάρχουν ευαισθητοποιημένες ομάδες Κορινθίων πολιτών μέσα και έξω από το Σύλλογο-τόνισε ο κ.Κουτσούκος-καθώς και άλλοι μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες, οι οποίοι με εθελοντική εργασία μπορούν να αναλάβουν την περιοδεία στα καμμένα δάση και να τα περιφρουρήσουν, αναφέροντας στο δασαρχείο και δημοσιοποιώντας τυχόν καταπατήσεις ή παράνομες οικοδομήσεις αυθαιρέτων. Γι’ αυτό το σκοπό-συνέχισε ο κ. Κουτσούκος-ζητάμε από τη δασική υπηρεσία να δημοσιοποιήσει τις δορυφορικές τοπογραφικές αποτυπώσεις των καμμένων περιοχών.

Η ευαισθητοποίηση αυτή για το περιβάλλον αποδεικνύει το αλάθητο αισθητήριο της κορινθιακής κοινωνίας και κυρίως των νέων σε θέματα υψίστης σημασίας για την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας.

Σε τηλεοπτική συζήτηση που είχε ο Γιάννης Κουτσούκος με το Διευθυντή Δασών κ. Μελέτη, τονίστηκε οτι η Δασική Υπηρεσία μπορεί να δώσει τους χάρτες των καμμένων περιοχών σε συλλόγους, που έχουν ευαισθητοποιηθεί να βοηθήσουν το έργο της.

——————

Δημοσιεύθηκε στις Εφημερίδες: Η Φωνή της Κορινθίας (29-11-2007) ,Σήμερα (25-11-2007)

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: